FotoLogo
Home Wie zijn wij? Contra-Experts Stichting RECO-Expert Rechtbankdeskundige Asbest / Dioxine / HCL Zorgplicht Tussenpersoon
Voorbeeld teveel betaalde premie Zorgplicht Rabobank Verplichting bankgarantie Bedrijfsrisico's: Functionele inrichting Arbeidsongeschiktheid

Voorbeeld teveel betaalde premie t.g.v. tekortkoming tussenpersoon

We raden u aan te allen tijde en second opinion te laten verrichten door een ander assurantiekantoor.
Deze kunnen u vaak onder dezelfde voorwaarden een gelijkwaardige of betere polis aanbieden voor wellicht 50% minder premie.
Deze kan dan bijvoorbeeld worden afgesloten bij Aegon, Fortis, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd etc.

Voorbeeld:
Een loonbedrijf met vele grote landbouwmachines in Noord-Brabant betaalde meer dan 5 jaar lang een bedrag ad € 42.000,00 aan premie per jaar bij Interpolis!
Op een bepaald moment biedt een onbekende tussenpersoon aan om een offerte te maken voor zijn bedrijf. De ondernemer stemt hierin toe. Deze offerte biedt een gelijkwaardig verzekeringspakket aan tegen een premie van € 15.000,00 per jaar. Dit is maar liefst een verschil in premie van € 27.000,00.
De ondernemer vraagt zijn tussenpersoon om opheldering! Deze kon dit echter niet uitleggen, dus de ondernemer heeft haar de deur gewezen met de eis dat ze dit recht gingen zetten of dat hij anders de overstap zou maken naar een andere tussenpersoon.
Na 14 dagen neemt de tussenpersoon wederom contact op met de mededeling dat ook zij de verzekering kunnen aanbieden voor € 15.000,00 via Aegon.
Dit getuigt van 5 jaar oplichting door de tussenpersoon. Uit dit voorbeeld blijkt dus duidelijk dat Rabobank tussenpersonen zeer zeker de mogelijkheid hebben om verzekeringen bij een andere verzekeraar dan Interpolis/Achmea, af kunnen sluiten tegen een veel gunstiger premietarief.

De ondernemer heeft er recht op om zo goed en volledig mogelijk verzekerd te zijn tegen concurrerende premietarieven.
Hij is graag bereid te betalen om zekerheid te hebben in zijn ondernemerschap.

ZEKERHEID IS DE DRAAGKRACHT VAN VERZEKEREN!