FotoLogo
Home Wie zijn wij? Contra-Experts Stichting RECO-Expert Rechtbankdeskundige Asbest / Dioxine / HCL Zorgplicht Tussenpersoon
Asbest Dioxine Grondwater- en bodemverontreiniging HCL na brand Reconditioneringsbedrijven

Reconditioneringsbedrijven

AREPA Specialist in technische reconditionering (diverse vestigingen in Nederland)
AREPA Reconditionering is onbetwist specialist in het reconditioneren van machines, elektronica en apparatuur na calamiteiten.
Reconditionering staat voor een samengesteld proces van beredding, conditionering en (de)montage met als doel een volledige reiniging en hergebruik.

Door calamiteiten als brand, wateroverlast, indringende bouwstoffen of vrijgekomen chemicaliën worden cruciale elementen in technische toepassingen aangetast. Een snelle beredding, bijvoorbeeld in de vorm van een corrosiestop, vochtverdrijving en afdekking, is dan essentieel. Na deze eerste maatregelen maakt AREPA Reconditionering een volledig reconditioneringsplan, waarin de mogelijkheid om de vervuiling te verwijderen centraal staat.

Voor het reinigen van techniek beschikt AREPA Reconditionering over de modernste middelen, waaronder ESD-gecontroleerde ruimten, separate wasstraten, droogkamers, vacuümdrogers én uiteraard over hoog opgeleide technici.
Alle benodigde werkzaamheden kunnen zowel in één van onze vijf centraal in Nederland gelegen vestigingen als op locatie worden uitgevoerd.

Meten is weten
De meest voorkomende verontreiniging na brand is chloorionen-verontreiniging (HCL).
Deze heeft een zeer agressief karakter. De in techniek gebruikte metaalsoorten worden namelijk aangetast door deze chloorionen, met corrosie als gevolg. HCL-verontreiniging ontstaat doordat bijvoorbeeld PVC, één van de meest toegepaste kunststoffen in gebouwen en techniek, wordt verbrand of verhit.
De vrijkomende chloorionen dalen vervolgens neer op oppervlakken.

Om de mate van neerslag van chloorionen, ofwel het risico van corrosievorming, vast te stellen kan AREPA Reconditionering ter plaatse analyses uitvoeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van in eigen beheer ontwikkelde, mobiele analysesets.
Deze sets zijn inmiddels dé standaard in de reconditioneringsmarkt voor een betrouwbare analyse.
De analyseset werkt volgens het Redox-principe waarbij de analysevloeistof wordt getitreerd met zilvernitraat.
Naast bovenstaande analyses voert AREPA Reconditionering ook analyses uit in geval van chemische schade.
Denk hierbij aan calamiteiten waarbij sulfaat, ammoniak, fosfor en dergelijke zijn vrijgekomen.
AREPA Reconditionering werkt ten behoeve van de analyses nauw samen met erkende laboratoria.

bron: www.reconditionering.arepa.nl